aclima logo

Aclimas vision är att få fler att trivas utomhus – Göra det behagligt att vara ute! Detta realiseras genom deras affärsidé; «Aclima ska kombinera kunskap om marknadens behov, fibersammansättning, stickning och design för att utveckla och sälja funktionella underställ för utomhusbruk». Aclima har specialiserat sig på ullunderställ. Det är också där de kommer in under själva äventyret. De har bistått till expeditionens varma underställ. Stort tack för det!

aclima.no

AA-logo2

Adventure Academy är en unik äventyrsutbildning i Sverige. Tanken är att ge deltagarna rätt förutsättningar och kunskap inom friluftsliv för att våga ta steget och genomföra sina egna äventyr – liksom inspirera andra att göra samma sak. Utbildningen är ledd av några av Sveriges mest meriterade äventyrare. Rektor är vildmarksexperten Peter Persson som till vardags arbetar på Naturkompaniet. Det är tack vare Adventure Academy som detta projekt blivit möjligt från första början.

adventureacademy.se

Alsbo Ägg

Dalälven, Östersjön, Lokal producerad Mat och Miljöfrågor ligger Dalapackeriet Alsbo Ägg AB i södra Dalarna varmt om hjärtat. De vet att Östersjöns ekosystem mår dåligt och de vill bidra på något sätt. Vatten är en livsnödvändighet, och en räddad miljö är en förutsättning för kommande generationer. Därför stöder Alsbo Ägg till fullo projektet Dalälven Swim och bidrar väldigt gärna med nyttiga, hälsosamma och lokalt producerade ägg. Alsbo Ägg är Miljöcertifierade sedan år 2002 och arbetar för ett miljövänligt framtagande av ägg hela vägen ifrån producent till konsument. Deras visioner är att erbjuda de godaste äggen, den bästa djurhållningen med så liten påverkan av vår gemensamma miljö som möjligt.

alsboagg.se

ASEA Logo

ASEA säljer tillskott som reparerar kroppens celler. ASEA förbättrar grunden för cellernas förmåga att kunna ta upp näring, tillskott, få god effekt av behandlingar, rensa slagg och gifter samt är kroppens egna mekanism för uppbyggnad, reparation, eliminering av skadade celler samt tex uthållighet och återhämtning. Det ökar även aktiveringen av antioxidanter och minskar påverkan av oxidativ stress/nedbrytningen på både Cell- och DNA-nivå under hela livet samt saktar ner åldrandets framfart och ger grundförutsättningen för hälsa och välbefinnande. Företaget har sponsrat med deras produkter ASEA (dryck) och RENU28 för att förbättra återhämtningen under genomförandet.

aseagruppen.se

brunton

År 1894 skapade D.W. Brunton en kompakt precisionskompass som befriade friluftsmänniskor från skrymmande utrustning som då var vanligt. Än idag är det Bruntons vision, att aldrig acceptera, aldrig vila, alltid utveckla nya produkter som skapas för dem som övervinner och uppnår saker. I projektet Dalälven Swim har Brunton bidragit med solpaneler och batteripack för att trygga energiförbrukningen under resan.

brunton.com

CAT-logo

När det börjar bli tufft, måste även du bli tuffare. I över 90 år har Caterpillar stakat upp vägen för hållbara, högkvalitativa produkter byggda för att överleva utmaningar så som tuffa miljöer. Oavsett om du plöjer på gården, försöker överrösta tumultet på byggarbetsplatsen eller du helt enkelt leva en livsstil som behöver något lite mer hållbart så vägrar CAT att tro att vara robust är ett sätt att kompromissa. Det är därför deras telefoner kombinerar high-end Android™-teknik och deras berömda engagemang för innovation med tuffa militära standarder. CAT Rugged Phones har bistått projektet Dalälven Swim med en CAT S60 telefon innan den riktiga releasen påbörjats för att vi tillsammans med dem ska sätta telefonen till ett ultimat hållbarhetstest.

catphones.com

CLIFBAR Logo

Clif Bar’s filosofi är enkel: energibars ska smaka bra och leverera allt det du behöver för att kunna prestera på högsta nivå, helt utan onödiga artificiella tillsatser. Rätt odlad mat kan göra världen till en bättre plats, därför älskar CLIF ekologiskt och klimatsmart odlade ingredienser. De använder endast ekologiskt odlad havre, Rainforest Alliance certifierad choklad, och samtliga av deras produkter är självklart fria från härdade oljor och högfruktos från majssirap. Sedan 160623 är jag numera ambassadör för Clif Bar Sweden.

clifbar.se

colting

Jonas Colting har vunnit sex stycken VM- och EM-medaljer i triathlon och har tävlat i sporten sedan 1991. Han har vunnit Ultraman World Championships på Hawaii två gånger. Han har också vunnit Ö till Ö tre gånger och har som enda person deltagit i loppet varje år sedan starten 2006. Han har i högsta grad varit delaktig i att utveckla sporten swimrun ifrån ett obskyrt fenomen till en internationell idrott. Våtdräkterna är resultatet av många års erfarenhet där man konstant arbetat med förbättring. Vi vågar lova snabbare simning med en våtdräkt från Colting Wetsuits. Det är detta som kommer bli skillnaden mellan effektiv simning i Dalälven och inte. Stort tack!

coltingwetsuits.com

Dalamat

Dalamat är en obunden sammanslutning av jordbrukare och småskaliga livsmedelsproducenter i Dalarna. Alltsedan föreningen bildades har deras målsättning varit att leverera förstklassiga produkter som producerats på naturens egna villkor och i närhet till konsumenten. Inom föreningen finns en stark tro på en ekologiskt riktig matproduktion liksom på vikten av att ge utrymme för en mångfald av såväl producenter som produkter. Genom samverkan hoppas de inom föreningen att även i framtiden kunna erbjuda ett stort antal av naturligt framställda produkter av hög kvalitet. När du köper närproducerade livsmedel hjälper du inte bara till att minimera transporter och skadliga utsläpp; du garanteras också produkter av hög kvalitet och bidrar samtidigt till att bevara en levande landsbygd. Dalamat bistår med rökt kyckling till projektets kostprogram via Anders Walla – tack Anders!

dalamat.se

Dalarnas smärtklinik

Dalarnas Smärtkliniks intention är att tillhandahålla en högkompetent vård som ständigt utvecklas med den senaste medicinvetenskapliga forskningen. De vill också att ett gott bemötande och god information ska vara självklara delar i patientomhändertagandet. De bistår Dalälven Swim med återkommande rehabilitering genom massage och naprapati under hela simningen.

smartkliniken.com

dalnix

Dalnix är en liten firma med hjärtat på rätt ställe. Beväpnade med linuxkommandon och rappa fingrar försöker de varje dag göra internet till ett lite bättre ställe. De bygger webbtjänster och administrerar servrar, de hackar WordPress och bygger plugins till sociala nätverk. Och så lyssnar de. Webb-branschen är en bransch där allt går fort och där det finns många aktörer som vill tjäna mycket pengar på kort tid. Dalnix jobbar hellre långsiktigt och med helhetslösningar. Tillsammans med kunden försöker de hitta det kunden behöver; sen bygger de det tillsammans! Tack vare Dalnix har projektet nu ett webbhotell för sin hemsida och troligen Sveriges bästa webbsupport!

dalnix.se

FarAwayAdventures

Man behöver inte vara supermänniska för att bege sig ut på äventyr. Iden bakom Far Away Adventures är att erbjuda både de stillsamma och de mest äventyrslystna sitt livs resa. Vad som är en fantastisk upplevelse är så olika beroende på vem man är. Därför erbjuder Far Away Adventures både upplevelser som känns direkt i magen; som att kasta sig utför en vild fors i gummibåt och upplevelser som ger en vidare bild av den värld vi lever i; som att se orörd natur och uråldriga, livs levande kulturer. Naturen är en viktig del av deras resor. Ibland är den hänförande vacker att se på och ibland är den ett redskap som inbjuder till hisnande äventyr. Tack vare Far Away Adventures känner jag mig nu mycket tryggare i de forsar jag möter på väg ner längs Dalälven.

farawayadventures.com

Fjällräven

Ända sedan Fjällräven grundades för drygt 50 år sedan har de haft en stark drivkraft: att utveckla produkter som gör det lättare för människor att njuta av naturen. Idag säljs Fjällrävens produkter i 20-talet länder. En del har över tiden blivit mer eller mindre klassiker, som Grönlandsjackan, Viddabyxan, ryggsäcken Kånken och Expedition Dun-jackan. Fjällräven arbetar ständigt på att utveckla material, lösningar och konstruktioner till nya favoriter – kläder, tält, sovsäckar, ryggsäckar och annan friluftsutrustning som kan användas, älskas och slitas på under åratal av äventyr ute i det fria. Fjällräven har bistått med tåliga kläder för expeditionen och boende sker i ett Fjällräventält.

fjallraven.se

Färskvarukompaniet

Färskvarukompaniet förser mellansverige med omnejd med färskvaror, lokala och unika produkter, med stark fokusering på matkvalitet och alltid till marknadmässiga priser. Detta innebär att Färskvarukompaniet på ett effektivt sätt möjliggör för Sveriges livsmedelskedjor och Storköksgrossister att saluföra mindre och medelstora leverantörers produkter. Tack vare Färskvarukompaniet kan vi hålla hela projektets matförråd på ett ställe utan behov av att fara land och rike runt efter mat. Detta minskar transporterna och är således bättre för miljön.

farskvarukompaniet.se

Grådö mejeri

Grådö Mejeri har sina rötter I Dalarnas månghundraåriga fäbod och mejeritradition och är sedan årtionden tillbaka känt för den höga kvaliteten på fil, yoghurt och andra syrade produkter. Grådö Mejeri har en komplett och mångsidig produktionskapacitet och producerar såväl egna varumärken som legoproduktion av andra varumärken. Genom Grådö Mejeri får projektet tillgång till alla tänkbara mejeriprodukter, något vi inte hade klarat oss utan!

gradomejeri.se

Hans Dalakorv

Hans Barksjö har på fritidsbasis tillverkat korv i 30 år. Grillat och lagat mat på otaliga fester, bröllop, kalas, midsommarnätter och andra grillkvällar på sommaren. Det kan ha varit Ungerska starkt kryddade korvar, kreolska mer örtkryddade med chilistyrka, tyska bratwurst, sydafrikanska boerwors m fl. Det handlar om hantverksmässig tillverkning. Köttråvara från lokala producenter, inga tillsatser av konserveringsmedel, färgämnen, köttbiprodukter, mjöl och annat som ofta tillsätts. Det är en ren köttprodukt som smakar på ett sätt som ingen industritillverkad produkt kan smaka. Hans Dalakorv bidrar med sina fantastiska råvaror till expeditionens kostprogram.

hansdalakorv.se

Helhetshälsa

Helhetshälsas affärsidé – marknadens renaste kosttillskott. Företaget finns beläget på den östgötska landsbygden i den lilla byn Borghamn nära Ombergs gröna sluttningar precis vid Vätterns strand. De tänker på miljön genom att inte använda genmanipulerade råvaror. Sojan i deras produkter odlas i länder utan regnskog. De testar inte produkterna på djur och alla förpackningar är återvinningsbara. Personalens välmående är en del av affärsidén och de lagar vegetarisk lunch tillsammans varje dag, jobbar inte över och uppmuntras till personlig utveckling. De är vad de heter – Helhetshälsa. Samtliga kosttillskott under uppladdning och under äventyret kommer från Helhetshälsa, då jag vill veta exakt vad det är jag stoppar i mig.

helhetshalsa.se

HSR-Logo

Stiftelsen Håll Sverige Rent är en ideell organisation som verkar för minskad nedskräpning, ökad återvinning och för att främja individers och organisationers miljöansvar. Deras vision är ett skräpfritt Sverige och jag tillsammans med dem tror att ett skräpfritt samhälle är grunden för ett hållbart samhälle. Projektet Dalälven Swim syftar till att medvetandegöra nedskräpning längs med Dalälven och den påverkan det gör på livet i vattnet och då främst Östersjön. Dalälven Swim uppmuntrar sponsorer och åskådare att donera till Håll Sverige Rent för att förbättra miljön såväl lokalt som regionalt och nationellt.

hsr.se

ipp logo

IPP är en internationell sammanslutning av fastighetsbyråer som förmedlar fritidshus, permanent och seniorboenden runt Medelhavet. Företaget utbildar sina medlemmar att bli professionella fastighetskonsulter och att hitta köpare och nya medlemmar i utlandet. IPP skapar portfolion, designar marknadsföringspaket, sköter support och utvecklar medlemmarnas verksamhet och nätverk för att producera inkomst i den ständigt lönsamma fastighetssektorn. Genom att projektledaren Mats Goldberg bedriver egen fastighetsförmedling via IPP har företaget valt att gå in med ekonomiska medel för att bistå projektet för kommande fotodokumentation.

Karelius

Karelius & Co är ett familjeägt företag som tillverkar och säljer charkuteri- varor. Företaget grundades 1928 av Edvard Karelius. Hans specialitet var Limakorven, en delikatess som finns kvar än idag. Målsättningen är att hålla hög kvalitet med tradition och medvetet nytänkande. Därför är alla deras produkter en smakupplevelse utöver det vanliga. Anledningen är enkel – endast det bästa svenska köttet utan onödiga tillsatser används. Karelius bistår med köttprodukter till projektets kostprogram. Utan dem hade vi gått under!

karelius.se

Melker Kayaks

Melker Kayaks vision är att designa, producera och leverera de mest prisvärda kvalitetskajakerna på markanden – i samspel med miljö, etik och ekonomi. Melker Kayaks strävansmål är en helt cirkulär livscykel utan miljöpåverkan – först då har de lyckats. Melker Kayaks bistår projektet med utlåning av en av deras prototypkajaker, Örskär K2-1, som projektets säkerhetsteam kommer att färdas i tillsammans med all packning.

melkerkayaks.se

Mora Parken

Mitt i Vasaloppsarenan och på promenadavstånd från centrum ligger Mora Parken. En boendeanläggning för familj och konferensgäster, vackert belägen intill Österdalälven. Mora Parken erbjuder ett trivsamt boende i genuin dalamiljö. I samverkan med Moras starka varumärken kan de presentera en mängd populära upplevelsepaket. Vad sägs om ett Sagopaket där man får träffa Tomten och alla sagofigurerna på Tomteland, ett Zornpaket med besök hos konstnärsparet Zorn eller varför inte utmana familj, släkt och vänner i en trevlig bowlingrunda. Moraparken är huvudsponsor för den kommande nätverksdagen den 21 september.

moraparken.se

Naturkompaniet

Naturkompaniet jobbar för att inspirera till ett medvetet, hälsosamt och miljöengagerat aktivt liv. De har tack vara detta arbete lyckats etablera sig som den mest ärliga, kvalitativa, miljö- och hållbarhetsmedvetna aktören inom utrustning för sport och outdoor aktiviteter. Sedan 160627 är jag numera ambassadör för Naturkompaniet.

naturkompaniet.se

Primus

Sedan starten, för mer än hundra år sedan, har Primus varit ett begrepp för att koka, värma och lysa. Roald Amundsen hade med sig ett kök från Primus i packningen när han var den förste att nå Sydpolen den 14 december 1911. Sir Edmund Hillary och Tenzing Norgay använde Primus på Mount Everest när de nådde toppen den 29 maj 1953. Runt om i världen använder varje dag miljontals människor våra kök och lyktor. Oavsett om du behöver laga mat på Nordpolen eller i trädgården kan du lita på att Primus fungerar. Tack vare Primus kommer vi kunna inta snabb lunch mellan simpassen, vilket kommer vara ovärderligt ur energi och värmesynpunkt.

primus.se

screentryck

ScreenTryck i Hedemora sysslar med det mesta inom reklambranchen: Skyltar, banderoller, bildekor, affischer, flaggor, klisterdekaler, brodyr, arbetskläder, sportkläder, profilkläder med mera och all slags presentreklam. Tack vare ScreenTryck kan Dalälven Swim stoltsera i riktigt fina profilkläder och exponering för samarbetspartners och sponsorer.

screentryck.se

skeppshult

Sedan 1906 har Skeppshult tillverkat kvalitativa handgjorda svenska gjutjärnsgrytor som håller vad de lovar. En gjutgärnsgryta innebär god och jämn värmefördelning som klarar av alla typer av värmekällor. Dessutom kommer produkterna med en garanti på 25 år. Skeppshult har donerat inte bara en, utan två fältugnar som vi kommer använda för den mesta tillagningen av vår mat under hela expeditionen.

skeppshult.com

STUART

STUART är en byrå som finns för att de behövs och för att de älskar det de gör. Vilket i sin tur visat sig i arbetet och resultatet, i deras förmåga att skapa ett unikt uttryck för just dig och ditt företag. Idag består teamet av STUART reklambyrå och STUART Print tryckeri, i samma koncern. Detta ger dem full kontroll över produktionskedjan, och de vet av erfarenhet hur viktig en leveranstid är vare sig det gäller en webbsida, visitkort eller en bok. STUART har ansvarat för framtagning av logotype, tryckmaterial och hemsida. Utan er – ingen exponering!

stuart.pro

Ställbergs

Ställbergs Fiskrökeri bereder, marinerar och röker regnbågslax som är odlad i Dalälven. De har ett eget godkänt fiskrökeri där de även tar emot fisk för legorökning. Deras produkter finner du på marknader runt om i Dalarna, Västmanland och Närke. Ställbergs Fiskrökeri har bidragit med 10kg rökt lax för projektets kostprogram.

dalamat.se/producer/stallbergs-rokeri

wolff Wear

Wolff-Wear är Sveriges största triathlonbutik. Oavsett om du handlar i webbshoppen eller i butiken på Valhallavägen 145 i Stockholm så får du tillgång till Sveriges största och bästa triathlonutbud. Wolff-Wear har gett ordentligt fördelaktiga rabatter på nödvändig simutrustning inför expeditionen.

wolff-wear.se

Ditt företag här?

Skulle du vilja stödja ett gediget miljö och näringslivsprojekt? Vill du vara med och utveckla turismen i Dalarna? Vill du skapa en grogrund för fler aktiva och hälsosamma ungdomar? Då tycker vi på Dalälven Swim att du kontaktar oss för att diskutera vidare de möjligheter som finns för dig och ditt företag.

Kontakta oss på mats@dalalvenswim.se eller via telefon 0709-504047.