Om äventyret

Tanken är att som första person någonsin simma längs Österdalälven, med start från Hällsjön i Idre, ner via Djurås där Österdalälven och Västerdalälven flyter samma och bildar Dalälven, för att sedan simma vidare ner med slutdestination Furuviksparken utanför Gävle.

kompass

Distansen
500 km är en lång sträcka. Det motsvarar 20.000 bassänglängder i en vanlig 25 meters bassäng. De planerade 20 km om dagen är ett ordentligt styrketest bara det. Först efter några dagars simning kommer vi kunna med bättre säkerhet planera kommande checkpoints och dagsetapper.

Vattentemperaturen
Medeltemperaturen kommer ligga mellan 15 – 19 C vilket medför nedkylning av kroppstemperaturen. Våtdräkt och underställ kommer krävas för att klara av de långa sträckorna varje dag utan att förlora allt för mycket värme.

Intag av energi
En vuxen man gör av med i genomsnitt 2000 kcal per dag. En militär på dagsmarsch gör av med ca 3800 kcal om dagen. Jag kommer ligga på ca 6000-8000 kcal per dag främst på grund av att kroppen måste arbeta för att behålla kroppsvärmen.

Forsar och kraftverk
Minst 9 forsar och 17 vattenkraftverk och dammar måste passeras där packning måste släpas upp på land, ibland så långt som 4 km åt gången. De längsta sträckorna på land kommer vara vid Trängslet och genom Borlänge stad.

Engagera dig i projektet

Just nu söker vi efter sponsorer och samarbetspartners som kan bidra till att expeditionen löper smidigt och i ett senare skede kan lyftas till en återkommande ultrasimtävling. Var med och bidra antingen till projektet Dalälven Swim eller till Håll Sverige Rent. Alla bidrag är varmt välkomna!

Bidra Ekonomiskt

Bidra ekonomiskt

Genom att skänka en slant till projektet Dalälven Swim bidrar du till att skapa ett återkommande event och utveckla turismen längs Dalälven.

Bidra Med Utrustning

Bidra med utrustning

Vi är i behov av transportbil, tält- och fotoutrustning. Är det något du vill och kan skänka eller bistå med är vi ytterst tacksamma. Klicka här för att skicka ett meddelande.

Hjälp Till

Hjälp till

Genom att donera en slant till Håll Sverige Rent bidrar du till en renare miljö och ett attraktivare landskap dit fler turister gärna kommer. Skänk en slant genom att klicka vidare här.